У Рівному дівчаткам-підліткам робитимуть важливе профілактичне щеплення від папіломавірусу. Він є причиною появи раку шийки матки у жінок. Вакцину закуплять вперше за кошт міського бюджету. Адже ця ініціатива отримала фінансування в рамках програми Громадського бюджету.

Щеплення від вірусу папіломи знижує ризик розвитку раку шийки матки на 90%. Рекомендований вік для імунізації проти папіломавірусу – 9-14 років. Тож дізнавшись, про можливість вакцинуватися від цієї недуги безкоштовно, Оксана вирішила записати в чергу на щеплення і свою доньку.

Лише у 2021 році на Рівненщині зареєстрували 81 випадок раку шийки матки, а 34 хворі жінки - померли.

За словами медиків, найкраще робити це щеплення ще до початку статевого життя. Для повноцінного захисту потрібно ввести три дози з певним інтервалом: нульову, через місяць та через 6 місяців.

Зупинити передачу папіломавірусу від людини до людини можливо завдяки вакцинації. Її безкоштовно проводитимуть від вересня і до кінця поточного року. Записатися на вакцинацію можна буде у реєстратурі Центру надання амбулаторної допомоги жіночому населенню при пологовому будинку по вул. Медичній, 7 у Рівному, за номерами телефонів, які ви бачите зараз на екрані. Ольга Данілюк. Олександр Бойко. Новини Рівного.

Центр надання амбулаторної допомоги жіночому населенню - 1 та 2 поверх КНП «Пологовий будинок» РМР, по вул. Медична, 7.
Номери телефонів: 097 9715171, 093 0338806 або 62-97-28.

Читайте також: Тонни гуманітарної допомоги роздають у Гощі (ВІДЕО)