У Полицькій колонії на Рівненщині засуджені влаштували бунт. Нищили майно та спровокували пожежу. За інформацією правоохоронців, заворушення ініціювала частина в'язнів, а саме ті, яких евакуювали із Запорізької області. У даній ситуації вже розбираються відповідні органи. До слова, даному бунту у колонії передувала низка подій. Яких саме - розповість Дмитро Тригубець.

Нищили майно та влаштували пожежу. 25 липня вночі, засуджені Полицької виправної колонії влаштували бунт.

Сталось усе, ніби-то через те, що засуджених, яких евакуювали із колонії на Запоріжжі, утримували в неналежних умовах та порушували їх права. До слова, бунти там не вперше. Щоправда, минулого разу в установі бунтували працівники. Скаржились на начальника колонії, Віталія Хирилюка ніби-то той привласнює собі їх премії.

Чи мали ці факти місце: розбирається ДБР. Слідство триває, попри це підозри начальнику не вручали, але від посади відсторонили. Якщо вину доведуть, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі, із забороною обіймати певні посади.

Чоловік звинувачення в свою адресу спростовує. Каже, співробітники бунтували, адже він почав присікати незаконну діяльність в колонії.

До слова, у підбурюванні до бунтів серед ув'язнених, працівники також звинувачують свого екс-керівника.

На місце виїздив заступник керівника Рівненської обласної прокуратури. За його словами, нині засудженні, які причетні до інциденту перебувають у СІЗО. За фактом масових заворушень відкриті кримінальні провадження.

Розбираються у ситуації, що виникла у колонії, вже низка правоохоронних органів. Відкрито декілька кримінальних проваджень. Окремі з них, стосуються і працівників виправної установи, за фактом перевищення ними своїх службових повноважень.

Читайте також: Рівне попрощалося із загиблим захисником України Олександром Чайкою (ВІДЕО)