З початком повномасштабного вторгнення зі сторони росії громади України зіштовхнулися з новими реаліями життя, які диктує війна. Програма «U-LEAD з Європою» у відповідь на нові виклики надала екстрену підтримку для 10-ти громад Рівненщини – Острозької, Рокитнівської, Здолбунівської, Корецької, Радивилівської, Клеванської, Млинівської, Володимирецької, Козинської та Зорянської.

З моменту передачі допомоги у більшості громад вже встигли облаштувати прихистки для вимушених переселенців, які стали для них тимчасовим місцем для проживання.

«Відбір громад, а також перелік товарів, які їм надані, були тісно узгоджені з Мінрегіоном. Координацію діяльності з отримання допомоги громадами здійснювала наша команда Регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області. Комунальні установи, заклади та підприємства отримали товари, які дозволять їм краще надавати основні послуги на підтримку ВПО. Це, зокрема, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, вовняні ковдри, баки для води та генератори. Завдяки цим товарам в територіальних громадах були облаштовані додаткові місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб», – розповідає Михайло Шелеп, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області.

Серед громад, які отримали допомогу, була Здолбунівська міська рада. У територіальній громаді зареєстровано 1535 ВПО, з них близько 200 проживають в шелтерах громади. Здолбунівська громада від початку війни прийняла 2639 зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб з Київської, Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Чернігівської областей, з них 354 осіб проживали в 4 організованих місцях для ВПО.

Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

Читайте також: Освітяни з Рівненщини готують овочі для українських воїнів