Поліцейських зобов'язав це зробити міський суд, за позовом Московського патріархату. Пояснюють, зазнали приниження та образ бо голова обласної ради розпалює релігійну ворожнечу. Останній каже, буде захищатись у суді від представників даної релігійної організації у час повномасштабної війни. І рішення про заборону УПЦ МП знову винесе на сесію.

20 липня, Рівненській міський суд за позовом Рівненської єпархії Української православної церкви московського патріархату, зобов'язав правоохоронців відкрити кримінальне провадження проти голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука.

Причиною позову називають образи, приниження та розпал ворожнечі. До слова, саме Сергій Кондрачук ініціював позачергову сесію обласної ради 6 червня - де розглядалось питання щодо звернення про заборону діяльності УПЦ МП. Частина депутатів засідання проігнорувало - кворому не вистачило, тому у сесія не відбулась. Голова облради каже, не очікував що справа рухатиметься далі.

А от юрист Юрій Клекотка рішенню Рівненського міського суду не дивується. Каже, останній діяв згідно закону. Адже будь-який правоохоронний орган, відповідно до заяви невідкладно та не пізніше 24 годин має внести усі відомості до ЄРДР та розпочати саме розслідування.

До того ж, УПЦ МП має такі ж права як і інші релігійні організації, держава не визнала зв'язок їх представників із духовним керівництвом у Москві. До слова, вже 12 серпня рішення щодо звернення про заборону діяльності УПЦ МП знову винесуть на розгляд депутатів.

Чи буде кворум та яке рішення приймуть - стане відомо вже на наступному пленарному засіданні обласної ради.

Читайте також: Дніпропетровщина: ворог накрив вогнем 3 райони, є поранені (ФОТО)