Тарифи як у столиці. Мешканці гуртожитку у селі Зоря, отримують платіжки з великими сумами за комунальні послуги. Але умови проживання там м'яко кажучи, бажають бути кращими. Гуртожиток належить агрофірмі "Зоря". Новий директор розповідає, нараховують все згідно показників. Чому склалася така ситуація та в яких умовах живе більше 20 людей, дивіться далі у сюжеті.

 Гуртожиток №2 у селі Зоря. Він знаходиться на балансі агрофірми "Зоря". Тут є 33 житлові кімнати. Вже не один рік людям приходять платіжки з великими сумами, а умови для проживання тут ненайкращі. Мешканці показують спільну ванну де миються.

Аби помитися людям необхідно пройти цілий квест. Спочатку набрати воду в іншому кінці коридору. Потому гріють її кип'ятильником.

А ось тут мала б бути ванна на першому поверсі. Нині це місце більше нагадує закинутий склад усіляких речей.

Не в кращому стані і туалети в гуртожитку.

В аварійному стані дах гуртожитку. Через це в будівлі багато де грибок на стінах. У кухні стоїть плитка, ще з моменту відкриття гуртожитку. Працює лише одна камфорка, а тариф нараховують людям як за три. Зимою в людей не гріють батареї. І за усі ці зручногсті мешканцям доводиться платити чималенькі суми. Люди обурюються, адже не розуміють за що їм нараховують такі великі гроші.

Плюс до всього новий директор гуртожитку змушує людей приватизовувати квартири. Наталія Чайковська має дві кімнати в гуртожитку. Аби приватизувати їх необхідно близько ста тисяч гривень.

Великі платіжки люди отримують і за споживання світла. Дехто встановив в кімнатах лічильники. Втім, змушений платити більше ніж використав електроенергії.

Новий директор гуртожитку, який належить Агрофірмі Зоря Петро Колюх. Він прийняв помешкання місяць тому. І у платіжках мешканцям прийшло на 300 гривень більше. Буцімто за обслуговування. Втім останній запевняє, ці тарифи за користування ще поблажливі.

Діалог у людей з директором не складається, люди не розуміють чому повинні платити такі космічні суми иза тарифи, живучи в таких умовах. Останній заявляє бере усі показники з загальних лічильників.

Також місцеві розповідають, що у підвалі гуртожитку знаходяться різноманітні підприємства. Відтак, люди думають, що сплачують комуналку ще й за них. Також під час зустріч Петро Колюх повідомив мешканцям - якщо до жовтня люди не приватизують свої кімнати - буде виселяти.