На сьогодні у 46 закладах освіти Рівненщини проживає понад три тисячі внутрішньо переміщених осіб. До початку нового навчального року людей необхідно переселити.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін , для ВПО у 31 закладі вже знайшли альтернативне житло. Найкраще спрацювали у Вараському районі. Там підшукали помешкання для усіх переселенців. Робота у цьому напрямку триває.

Про проблемні питання, пов'язані із переселенням внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у закладах освіти, йшлося під час всеукраїнської наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.
«Необхідно якнайшвидше знайти рішення до початку навчального року, щоб забезпечити всіх ВПО тимчасовим житлом. Водночас у зв’язку із похолоданням на жовтень -листопад ми прогнозуємо нову хвилю переміщень», - зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, на сьогодні на Рівненщині тимчасовий прихисток отримали понад 50 тисяч людей. Переселенці проживають у гуртожитках, готелях, медичних, освітніх, оздоровчих закладах, а також у приватних помешканнях.

Читайте також: На Сарненщині рятувальники ліквідували дві пожежі у приватних домогосподарствах