Втім, побоюються їхня ініціатива вкотре буде проігнорована. Настоятель місцевого храму збори ігнорує. Нині віряни, які підтримують ПЦУ, змушені тіснитись у невеликому приміщенні колишньої церковної школи, або ж на вулиці. Подробиці дізнавались наші журналісти.

Неділя 10 липня. Громада села Зносичі, що на Сарненщині поспішає на збори. Це вже друга спроба жителів села зібрати необхідну кількість голосів та перейти до Православної церкви України.

Катерина Панасюк мешканка Зносичів. Каже - попереду оформлення усієї необхідної документації. Та бюрократія, схоже не єдина проблема. За словами жінки, проти такого рішення громади - виступає сам священник. Отець Анатолій. Який, до слова, збори - вирішив просто проігнорувати.

Для вірян, які висловили своє бажання перейти до ПЦУ, двері храму нині зачинені. Пояснюють, до них приїздить священник, а моляться у невеликому приміщенні поруч.

Процес переходу з УПЦ МП до єдиної помісної Православної церкви України - з початком повномасштабної агресії активізувався. Подібні рішення прийняли вже понад 3 десятки громад нашої області. В Рівненській єпархії Української православної церкви московського патріархату це не визнають, її очільник єпископ Пимен каже, храми у них відбирають. А добровільних переходів було лише декілька. Про це він нам розповів напередодні, 7 липня.

Втім, зі слів вірян все зовсім навпаки. Побоюються, що рішення релігійної громади села - знову буде проігнорованим.

 Читайте також: Щотижня на передову потрібно майже 1000 маскувальних сіток: рівнян закликають до волонтерства