Сьогодні, 8 липня, на Рівненщину відвідала делегація пожежно-рятувальних служб Польщі, Естонії, Латвії та Литви. Зустрічали іноземних колег начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль та начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Юрій Корецький.

Делегацію Державної пожежної служби Республіки Польща очолює Головний комендант Анджей Бартков`як; Рятувального департаменту Естонської Республіки - Генеральний директор Куно Таммеару; Державної пожежно-рятувальної служби Латвійської Республіки – Голова Оскарс Аболіньш; Пожежно-рятувального департаменту Литовської Республіки – директор Саулюс Грейчюс.

Під час зустрічі іноземних гостей ознайомили з особливостями прикордонного Рівненського регіону в умовах війни. Охорона державного кордону з Білоруссю в межах Рівненщини, а це 218 кілометрів, здійснюється за посиленим варіантом. Пропуск людей та вантажів через держкордон закритий від початку війни. Якихось провокацій чи надзвичайних подій на кордоні нині немає, але загроза нападу залишається дуже високою. Тим паче, що зі сторони Білорусі здійснюються постійні ракетні та авіаудари по території України. Від початку повномасштабного наступу на території області по об'єктах військової та цивільної інфраструктури нанесено 11 ракетних обстрілів, внаслідок яких:
- загинуло 29 осіб та 42 людини отримали травми, повністю зруйновано 6 та пошкоджено 66 обєктів інфраструктури.

Представники держав-побратимів подякували за гостинний прийом та пообіцяли подальшу потужну підтримку України в її боротьбі з окупантом за волю на незалежність.

Нагадаємо, що в Україні триває дводенний візит делегацій пожежно-рятувальних служб Польщі, Естонії, Латвії та Литви.

Це країни, які одними з перших протягнули розтерзаній Україні братню руку допомоги.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Рівненській області.

Читайте також: Бізнесмени Рівненщини можуть отримати гранти від Уряду