Це приблизно 60 відсотків людей, які змушені були тікати від війни і на певний час знайшли прихисток на Рівненщині. Решта внутрішньо переміщених осіб отримували послуги через управління соцзахисту.

Тим часом найбільше звернень від переселенців опрацювали в ЦНАПах Рівненської, Костопільської, Сарненської, Дубенської, Вараської громад. Переважно це були послуги з отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та різних видів допомог.

На сьогодні на Рівненщині функціонує 41 ЦНАП, також діє мережа віддалених робочих місць та територіальних підрозділів. Загалом в області налічується 81 точка, де люди можуть отримати адміністративні послуги.

Про це повідомляє Рівненська ОВА.

«З початку повномасштабної війни ЦНАПи області перетворилися на хаби, де розподіляли гуманітарну допомогу, консультували, комунікували з органами місцевого самоврядування та державними структурами. А коли з’явилася технічна можливість, відновилися доступи до реєстрів, Центри надання адміністративних послуг повернулися до своїх безпосередніх обов’язків, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - І на сьогодні тут не лише надають адміністративні послуги, а й консультують щодо того, як користуватись порталом Дія. Адже зараз це дуже актуально, в тому числі й для переселенців».

Читайте також: Рівненський спеціалізований будинок дитини отримав допомогу зі Швеції (ФОТО)