Здебільшого це робітничі професії. Підприємства області потребують водіїв, швачок, слюсарів, тракторів і не лише. Втім, нині на Рівненщині зареєстровано близько двадцяти трьох тисяч безробітних. Чи готові останні змінювати фах та опановувати нові для себе професії - дізнавались наші журналісти.

В пошуках роботи до центру зайнятості у Рівному щодня звертаються десятки людей: нині у статусі безробітних близько 23 тисячі жителів нашої області. І хоча у порівнянні з минулорічним періодом їхнє число зменшилось: серед головних причин втрати роботи називають війну.

В пошуках роботи дехто готовий і змінювати професію. Це й не дивно: нині центр пропонує понад 5 сотень вакансій. Здебільшого, вони робітничі. Найбільше на підприємства області потрібно швачок, слюсарів, електромонтерів, трактористів, і не тільки.

Є вакансії і лікарів. Проте на них зараз активно влаштовуються внутрішньо-переміщені особи. За працевлаштування останніх, центр зайнятості компенсовує для підприємств та установ - шість з половиною тисяч гривень впродовж двох місяців. Станом на зараз, роботодавці області отримали вже півтора мільйони гривень таких виплат. До слова, в центрі зайнятості зазначають згідно постанови кабміну, вимоги до тих хто стає на облік як безробітні - стали дещо жорсткіші.

Окрім того, розпочне свою роботу програма суспільно-корисних робіт, за якою безробітним нададуть можливість виконувати роботи, визначені розпорядженням Обласної військової адміністрації.

 

Читайте також: До бюджету Рівненщини надійшло 23 мільйони гривень медичної субвенції