Під час здійснення рибоохоронного рейду Рівненським рибоохоронним патрулем спільно з Патрульною поліцією міста Рівне, 5 липня 2022 року о 13:20, на р. Устя поблизу вул. Басівкутська, що у м. Рівне, було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням промислового знаряддя лову – сітки, без дозволу на спецвикористання.

Завдяки оперативним та злагодженим діям особововго складу, а також представників Патрульної поліції завдати збитків рибним запасам громадянин не встиг, проте такі дії класифікуються, як грубе порушення Правил рибальства, відповідальність за яке передбачено ч.4 ст. 85 КУпАП.

Вкотре нагадуємо, порушення ч.4 ст.85 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними, дотримуватись встановлених Правил рибальства та використовувати лише дозволені знаряддя лову!

Читайте також: З початку року на Рівненщині у воді загинуло 19 чоловік (ВІДЕО)