42 медики з Луганського онкологічного диспансеру працюють у Сарнах. Саме на базі районної лікарні розмістили потужності медзакладу.

Там вже приймають пацієнтів, закупають нове обладнання та зустрічають людей. Як розповідають у Луганській ОВА, медпрацівники до останнього працювали у Кремінній, а 18 квітня їм вдалося виїхати з окупованого міста. На жаль, врятувати обладнання не змогли, проте із собою забрали препарати для хіміотерапії.

«Загалом в містах Луганщини не залишилося жодної вцілілої лікарні. Обладнання росіяни вивозять в бік рф. В онкологічному диспансері працювали 117 осіб. Зараз поки що 42. Вони приймають і місцевих жителів, і переселенців», - зазначила заступниця начальника ОВА Катерина Безгинська.

У Сарнах Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер продовжує проводити хіміотерапевтичне лікування хворих та хірургічне втручання.

Там можуть лікуватися хворі зі злоякісними та доброякісними новоутвореннями, передпухлинними та фоновими захворюваннями. Також у закладі надають консультативну амбулаторну допомогу.

Лікарі, які працювали у Кремінній, переїхали до Сарн. Спочатку їх розмістили у готелі, а зараз допомагають шукати житло. Цьому, як й вирішенню питань, що виникають в організації медичної допомоги, сприяє місцева влада, яка зацікавлена у фаховому медичному персоналі. Про це інформує Рівненська ОВА.

Читайте також: Аптеки Рівненщини передали військовим ліків на понад 2 мільйони гривень