Фото ілюстративне
На Рівненщині продовжують перевіряти безпекові умови та готовність закладів освіти до початку навчання. Позитивні висновки комісій щодо укриттів вже надали для третини будівель. Перевірки тривають, повідомили у Рівненській ОВА.

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«У випадку відсутності бомбосховищ комісія визначає інші можливості евакуації. Так, учасникам освітнього процесу дозволено переміщатися в приміщення поряд, але не далі, ніж 100 метрів. Розробляється відповідна логістика. Потрібно пам’ятати і про спеціальні умови для дітей із особливими освітніми потребами», - зауважив Сергій Подолін.

Також він додав, що усі укриття мають бути обладнані місцями для сидіння, забезпечені питною та технічною водою, контейнерами для зберігання харчів, резервним освітленням, засобами пожежогасіння, аптечками.

Якщо ж місця у сховищі не вистачатиме на всіх, то школи можуть організувати навчання у дві зміни використати формат змішаного навчання.

«Головний принцип функціонування закладів – це безпека. З 1 вересня всі діти та вчителі обов’язково відпрацюють евакуаційний маршрут та алгоритм дій під час тривоги», - розповів Сергій Подолін. 

Читайте також: Аптеки Рівненщини передали військовим ліків на понад 2 мільйони гривень