Компанія привласнила близько 20 мільйонів гривень від охочих придбати там житло. Однак, своїх квартир близько півсотні вкладників і досі не побачили.

Перед дверима Рівненського міського суду із самого ранку зібралися пікетувальники. Вони вимагають посадити за грати забудовників житлового комплексу "Ріверсайд". Де свого часу придбали квартири.

Однак, на місці де мали б бути квартири, недобудований фундамент. Який за цей час уже встиг і зарости кущами. Навпроти - здані в експлуатацію три секції "Ріверсайду". Будівництво решти - заморозили. Зводила житловий комплекс компанія ДБН. Власнику фірми-забудовника Олексію Лисюку та її директору В’ячеславу Кочубею і мають обрати запобіжний захід. Адже сьогодні, 4 липня, Рівненський міський суд розпочав розгляд справи ошуканих вкладників.

Потому на зв`язок із вкладниками він не виходив. І щоб Олексій Лисюк нікуди знову не зник прокурор просить взяти його під варту на 60 діб.

А загрожує йому від 7 до 12 років за гратами. Адже, за словами вкладників, "Ріверсайд" отримав близько 20 мільйонів гривень від охочих придбати там житло. Сам же обвинувачений запевняє, якби не коронавірус та війна усі заплановані будинки добудував би.

Заслухавши усі сторони по справі суддя клопотання прокурора відхилила і обрала підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Аналогічний запобіжний захід обрали і директору фірми-забудовника В’ячеславу Кочубею. Справу якого розглядали відразу ж після завершення судового засідання щодо Олексія Лисюка. Однак, в Рівненській обласній прокуратурі, з таким рішенням суду не погоджуються. І уже готують апеляцію аби підозрюваних помістили під варту.

Читайте також: На Рівненщині судитимуть злочинне угруповання старателів