Неподалік Рівного запрацював пересувний комплекс габаритно - вагового контролю. Загальна вага вантажу та осьове навантаження: процес зважування вантажівок автоматизований та швидкий. Водії та перевізники, які не дотримуються встановлених обмежень суттєво шкодять дорожньому полотну, особливо влітку під час спеки. В той час, як розплачуватись за ремонтні роботи доводиться кожному українцю.

Відрізок автодороги неподалік села Нова Любомирка. Від сьогодні тут почав працювати комплекс із зважування великогабаритного транспорту у русі.

Водій ось цієї вантажівки везе пісок. І хоча загальне навантаження в нормі, вантаж сипучий та розподілений нерівномірно.

Відхилення від норми 30%. Відповідно і штраф складе 3 тисячі неоподаткованих мінімумів. Петро Омельчук також везе пісок: щоправда вантаж розподілений рівномірно та без будь-яких порушень.

Перевантаження ваговозу суттєво псує дорожнє покриття. Особливо критична ситуація влітку. Адже раніше, Укравтодор запроваджував сезонну заборону на рух вантажівок влітку в денну пору доби, коли позначка термометру піднімалась вище 28 градусів за цельсієм. Цьогоріч, такі обмеження не запроваджували: все через переорієнтацію експорту на дорожню мережу та потреби держави під час військового стану.

Разом з інспекторами Укртрансбезпеки, на даному відрізку дороги працюють і інспектори Держпраці. Тут реалізовують проект "Виходь на світло". Спілкуються з водіями на предмет їх офіційного працевлаштування. В разі якщо їх робота не задекларована проводять роз'яснювальну роботу як з водіями так і з їхніми роботодавцями.

На Рівненщині запрацює і ще кілька таких комплексів. Їхні місця виберуть не випадково. Біля гранітних та піщаних кар'єрів.

Читайте також: З липня в Україні зросли соціальні виплати