фото ілюстративне
Сьогодні, 1 липня, відзначають Всесвітній день боротьби проти бідності, День архітектури України, Міжнародний день анекдота. За церковним календарем у цей день вшановують пам'ять мучеників Леонтія, Іпатія та Феодула.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Православні відзначають День пам'яті Леонтія, Іпатія та Феодула. Леонтій працював воєначальником і сповідував християнство, чим викликав лють свого правителя. Імператор прийняв його за злочинця і послав за ним Іпатія та Феодула.
Дорогою в одного з переслідувачів розвинулася страшна хвороба. Перебуваючи в маренні, хворий побачив Ангела, який молився за його зцілення. Вранці чоловік був цілком здоровий. Увірувавши в диво, Іпатій та Феодул звернулися до християнства. Незабаром їх троє стратили, як зрадників.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Іменини відзначають носії імен: Олександр, Василь, Віктор, Леонтій, Ніканор.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ ТА ТРАДИЦІЇ

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою. Щоб задобрити Ярило, у народі здійснювали обряди та ритуали, дотримуючись традицій. День похід на свято літнього сонцестояння та Івана Купала. Цього дня святі змагалися із божествами, хто сильніший. І Бог Сонця був настільки сильний, що кожного разу відроджувався, наповнюючи все живе світлом та благодаттю.

У цю дату рекомендують збирати трави та готувати з них лікувальні настоянки. Можна зібрати родичів та друзів за великим столом. Віруючі моляться святим про допомогу у справах та міцному здоров'ї.

Якщо народитися 1 липня - у майбутньому бути творчим та товариським.
Якщо уранці туман - до спекотного дня.
Ворони високо літають - чекати на негоду.
Якщо незаміжня вмиється вранці росою, то зустріне благочестивого нареченого.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

Не можна пити алкоголь.
Не варто конфліктувати та сваритися.
Не треба розповідати добрий сон.