В Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та вакцини проти інших інфекційних хвороб, дітям від 12 років та дорослим. Щоправда чимало людей про такі нововведення ще не знають. Тому бажаючих вакцинуватись не багато. Лікарі кажуть, щеплюватись потрібно, особливо зараз, в умовах війни, аби інфекції не поширювались.

 З настанням літа черги біля кабінетів щеплень зникли. Люди здебільшого приходять за бустерною дозою від COVID-19. Але навіть таких тут небагато.

На чергову вакцинацію прийшла у ЦПМСД "Центральний" і пані Лариса.

Щоб зменшити кількість візитів у лікарню Міністерство охорони здоров`я дозволило від 20 червня вакцинуватися одночасно і від COVID-19 та інших інфекційних хвороб.

Тому таку процедуру можна робити і дітям від 12 років. До слова, дитячий лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, зазначає, що введення вакцин від кількох хвороб не може «перевантажити» імунну систему. І це дозволено як у світі, так і в Україні. Проте охочих зробити одночасно дві вакцини у ЦПМСД поки, що було небагато.

Вакцинуватися від цих інфекційних захворювань закликають рівнян і лікарі "ЦПМСД "Ювілейний". Особливо актуально у час війни.

Крім того, нагадують, що коронавірус нікуди не зник і вакцинуватися від COVID-19 також потрібно.

Однак, нагадують, що на вакцинацію необхідно приходити виключно після консультації із своїм сімейним лікарем.