Трагедія сталась на Березнівщині, у багатодітній родині. Шестеро дітей бавились у дворі, коли почали шукати наймолодшого то виявили його на дні басейну. Врятувати життя дитині не вдалось. Поліцейські нині проводять рейди по водоймах регіону аби нагадати дітям та дорослим правила безпеки на воді. Наші кореспонденти теж приєднались до правоохоронців.

Свій рейд поліцейські розпочинають з бази рятувальників на озері Басів Кут у Рівному. На човні пливуть водоймою. Оглядають пляжі, де чимало відпочиваючих.

Відразу ж бачимо у воді двох дітей. Ті запевняють знаходяться під пильним наглядом мами та дотримуються усіх правил безпеки.

Знаєте, що діток не можна пускати у водойму. Обов'язково, щоб ви за ними дивились. Да, вони тільки ніжки миють.

А ось тут бавляться у воді троє хлопчиків. З ними та їхнім дідусем теж проводять профілактичну бесіду.

Генадій розповідає частенько відвідує з дітьми басівкутське озеро. Запевняє, коли малеча у воді, не спускає з них очей.

А ці троє хлопчаків просто бавляться на пляжі. З ними поговорили не лише про засоби безпеки на воді, а я про те, як вберегтися від спеки у таку пору.

Поліцейські розповідають такі заходи проводяться насамперед для батьків дітей, аби не повторювались нещасні випадки, як на Березнівщині. Ірина Іняхіна додає, такі рейди будуть регулярними, аби донести дорослим та дітям про правила безпечного поводження на воді.

Кожного року на Рівненщині стається чимало нещасних випадків на водоймах. Так, з початку цього року на водоймах області втопилось 14 людей. Поліцейські закликають дорослих і дітей бути обачними під час купання і не нехтувати безпекою.

Читайте також: На Рівненщині у надувному басейні потонула дитина