Співпраця влади та громадських, благодійних організацій та фондів у питаннях, які стосуються роботи з вимушено переміщеними особами наразі надзвичайно актуальна. Адже ресурси місцевих бюджетів обмежені, а благодійники часто дублюють функції один одного, хоч організувавшись разом могли б зробити значно більше.

Ці і не лише питання обговорили під час круглого столу “Благодійні фонди для ВПО”.

“Рівне зараз досить часто ставлять у приклад того, як ми працюємо з переселенцями. Значна частина внеску в цьому належить саме волонтерським, громадським організаціям та представникам церков нашої громади. Саме тому сьогодні ініціював проведення зустрічі з тими, хто проводить активну роботу з ВПО. Це надзвичайно важливо для спільної координації дій, взаємодії у проектах та раціонального використання наявних ресурсів,” - зауважив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Під час зустрічі представники організацій обговорили ключові напрямки роботи, яку проводять. Зокрема, щодо пошуку житла для тих півтори тисячі переселенців, які нині живуть у гуртожитках Рівного, питання пошуку роботи в новому місці проживання, видачі продуктових пакетів, роботи з дітками різного віку і не лише.

“У наших спільних планах - створити раду ВПО при міському голові чи Департаменті соціального захисту. Це важливо не тільки для комунікації, взаємопідтримки цих людей. А й стане майданчиком для вирішення проблем, які наявні та видозмінюються під впливом обставин,” - підсумував Олександр Третяк.

Також зустріч стала відправною точкою у співпраці громадських організацій. Адже є спільні напрямки роботи, які зусиллями кількох ГО буде вирішити значно легше, повідомили у пресслужбі Рівненської міської ради.

Читайте також: На Рівненщині знайшли прихисток майже 600 переселенців із психоневрологічних інтернатів.