Директор Департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради Володимир Липко та заступник міського голови Ігор Кречкевич долучилися до зустрічі з представниками Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО в рамках їхнього візиту в нашу територіальну громаду.

Візит USAID пов'язаний з тим, що департамент спільно з Агенцією регіонального розвитку Рівненської області подавали заявку на участь в їхній грантовій ініціативі створення мегагромад, пройшли відбір і ось представники завітали для детального вивчення можливостей співпраці.

Ця ініціатива передбачає надання грантів українським територіальним громадам, які об'єднуються задля збереження сталого розвитку та підсилення економіки насамперед аграрного сектору.

Зараз у час повномасштабної війни гостро постає питання забезпечення мешканців продукцією харчування і USAID готові допомогати з цим. До прикладу, в навколишніх громадах можуть бути вільні землі, де можна вирощувати сільськогосподарську продукцію, а в місті є можливості її переробки та експорту. Щоб допомогти організувати це і використовується грантова допомога.

На даний час відбір USAID пройшли Рівненська, Гощанська, Корецька, Великомежиріцька та Привільненська громади.

Для USAID важливо побачити готовність до співпраці між бізнесом, громадськими об'єднаннями та владою. Якщо ця співпраця є і вона ефективна - шанси на долучення USAID значно підвищуються. Тому, на зустрічі були присутні всі задіяні сторони.

В рамках візиту USAID відвідали в Рівному ТОВ ВТП Агропереробка та Вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі, а також об'єкти Гощанської громади.

Очікуємо на висновок стосовно можливості отримання допомоги та подальшої співпраці з USAID.

Про це інформує Рівненська міська рада.