Дотримуватися правил безпечного відпочинку на водоймах області. Прості правила, які рятують життя рятувальники не перестають нагадувати жителям Рівненщини. Адже лише з початку року в нас потонуло 13 людей, з яких 1 дитина. Тому аби запобігти майбутнім прикрим випадкам, рятувальники спільно з водолазами та медиками провели на березі Басівкутського озера навчання з порятунку людини. Як усе відбувалося, бачила наша Ольга Данілюк.

 Не розрахував власні сили та потребував допомоги рятувальників. Ті підпливли до потерпілого на рятувальному човні і доставили його на берег. Далі допомагати чоловіку взялися лікарі.

Насправді це навчання і як надавати першу допомогу потопельнику лікарі показують на манекені. Аби в реальному житті кожен міг врятувати чиєсь життя. Найперше необхідно визначити чи людина у свідомості, та покликати на допомогу ще одну людину.

І так до приїзду лікарів, які відвезуть потерпілого у лікарню. Тим часом водолаз, який зіграв роль потопаючого на воді, розповідає як правильно підпливати до потерпілого. Аби й самому разом із ним не піти на дно.

До слова, уже цього року на водоймах області потонуло 13 людей, з яких 1 дитина.

Тому після майстеркласу водолазів та лікарів, рятувальники пішли розповідати відпочивальникам правила поведінки на воді.

А ще рятувальники радять купатися та відпочивати лише на спеціально облаштованих пляжах. Їх у нашій області - 12. І вода в Басівкутському озері не входить у перелік водойм де можна було б купатися.