Унікальність його в тому, що вперше 70 найвідоміших французьких художників та скульпторів об’єдналися, щоб виставити свої роботи для збору коштів на відбудову українських шкіл.

Захід відбудеться 24 червня у французькому місті Тур, а його учасниками стануть відомі люди Франції.

Організаторка аукціону - рівнянка, яка зараз проживає у Франції - Ольга Кіне-Приймак. З першого дня війни вона займається відправкою вантажів на Україну в рамках роботи асоціації волонтерів Touraine-Ukraine.

«З перших днів війни була необхідність діяти, але так як у Франції все бюракритизовано, для відправки гуманітарних вантажів потрібно було створити офіційну асоціацію. Що ми й почали робити 25 лютого. Це об’єднало дуже багато однодумців, які стали волонтерами і до сьогодні працюють не покладаючи рук».

 

Організацію відкрила подруга Ольги - Елена Велешко, родом із Молдови.

Жодна нація сьогодні не стоїть осторонь війни в Україні. Ольга Кіне - займалася безпосередньо відправками вантажів на Україну. Також було організовано побут 700 переселенців та зібрано і відправлено на Україну уже близько 50 тон гуманітарного вантажу. Жінка переконана, в такий непростий для нашої країни час потрібно об’єднуватия і допомагати один одному: «якщо ти любиш Україну і українець в душі, по-іншому не зможеш. Сьогодні всі на програмі максимум, де б ми не знаходилися. Бо там, де ти є - ти потрібен! У кожного сьогодні свій фронт ! Стосовно сил,то інше питання,але, як кажуть, «разом - ми сила» в цей не простий час, доля подарувала багато нових небайдужих людей».

Аукціон - це ще одна благородна ініціатива, яка об’єднала багатьох таких в боротьбі за свободу України! Ідею почали реалізовувати спільно із мером міста Тур Седрик Д’Оливера. Сьогодні це міжнаціональна акція, що набула масштабів потужного культурного фронту.

Доєднатися до аукціону і придбати роботи можна в будь-якій точці світу, адже онлайн лоти уже активні близько місяця: https://fr.calameo.com/read/0004140939ea8735635a1