У Рівному презентували виставку світлин захисника Маріуполя Дмитра Козацького, який зараз перебуває у полоні рашистів. Хлопець є студентом Острозької академії. Тривалий час воював у Маріуполі, а пізніше у підземеллях металургійного заводу тримав оборону від ворога. Дмитро є автором легендарного фото "Азовсталь. Світло переможе" та інших світлин, на яких показав реалії перебування українських захисників у підземеллях заводу. Сьогодні ці світлини показали у Рівному. Бачила їх Яна Євтушок.

Виставка «Азовсталь. Світло переможе», присвячена захисникам Маріуполя. Представлені на ній роботи Дмитра Козацького – фотографа, бійця «Азова». Перед тим, як потрапити в полон, він виклав фото, зроблені у підвалах заводу, у вільний доступ. У галереї одного з торгових центрів Рівного виставку презентував фотохудожник Олександр Харват.

Ці фотографії з самого епіцентру жорстокої війни, з Маріуполя, з Азовсталі облетіли увесь світ. На світлинах Дмитра Козацького – поранені українські воїни у польовому шпиталі у підземеллях металургійного заводу.

Сам Дмитро народився на Житомирщині. Нині, є студентом другого курсу Острозької академії. Навчається на політолога. Тож згодом виставку презентують і в Острозі.

Дмитру, якого ще називають «Очі Азовсталі», колегія міжнародного конкурсу репортерської фотографії присудила спеціальну нагороду за серію світлин «Азовсталь. Світло переможе» й золоту медаль. До слова, у Рівному виставка буде впродовж місяця, пізніше планується її показ в Одесі, Києві, Житомирі та багатьох містах інших європейських країн. Яна Євтушок, Павло Стецюк - новини Рівного.

Читайте також: У Рівному відкрили виставку рушників з різних регіонів України