На Дубенщину переїхало потужне кавове підприємство з Київщини разом з працівниками. Підприємство вже збільшує свої виробничі потужності втричі від довоєнних показників. До штату працівників вже залучили і місцевих жителів. Подробиці далі у сюжеті.

І ще одна фірма з виробництва кави на Рівненщині. Для релокації обрали Демидівку. Сьогодні активно нарощують потужності. Адже до війни виробляли близько 30 тонн сировини на місцяць. Тепер обсяги планують збільшити втричі.

Компанія також продає нові та вживані кавові машини, займається їх ремонтом та обслуговуванням. Разом з виробництвом на Рівненщину переїхали і працівники з Київщини. Працевлаштували і місцевих з Демидівки. В майбутньому штат хочуть розширити.

Керівник каже: нині головна проблема у логістиці. Доставка кавових зерен забирає левову частку фінансового ресурсу. За його словами, намагатимуться скористатись державною підтримкою для релокованих підприємств. Йдеться про кредитування в державних банках під нульові відсотки. Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль каже: Демидівка від такої релокації отримає помітну фінансову вигоду.

В майбутньому підприємство планує відкривати і власні кав'ярні. Таким чином у різних куточках нашої області вже працює 34 релоковані підприємства.

Читайте також: Равликова ферма на Рівненщині запрошує до себе на гастро-тури