Фото: Вікторія Янчик
Готують жінок до материнства у рамках проєкту «Пузата Мама». У цьому сезоні – аж 78 учасниць.

За словами керівниці проєкту «Пузата мама» Оксана Кравець, це рекордна кількість за 11 років існування ініціативи. Пише про це Рівненська ОВА.

«Ми довго думали, чи доречно під час війни розпочинати проєкт, як подбати про безпеку учасниць. Спочатку навіть і не було мови про проведення, але до нас почали телефонувати самі ж вагітні, які чекали старту «Пузатої мами». Знайшли рішення: усі заняття проводимо у бомбосховищі - мистецькому цоколі Органного залу. Зосередились виключно на підготовці до пологів та тих знаннях, які мають знати батьки не лише у мирний час, а й під час війни», - розповідає організаторка проєкту Оксана Кравець.

Вона додає, що серед учасниць є майбутні мами з окупованих територій. З квітня матусі відвідують різні заняття, а днями для них організували фотосесію.

Зйомки відбувались у патріотичній тематиці - жовтих та синіх футболках.

Нагадаємо, позаторік громадська організація «Сімейний клуб – «ПУЗАТА МАМА» була переможцем обласного конкурсу громадських ініціатив. Проєкт «Школа для молодих матусь та татусів» спрямований на популяризацію здорового способу життя, материнства та свідомого батьківства.

Читайте також: У Рівному провели арт-терапевтичні заняття для дітей