Відносно жителя Рівного до суду скерували матеріали кримінального провадження. Чоловіку загрожує позбавлення волі за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Під час досудового розслідування встановили, що о 19:40 13 лютого цього року 22-річний рівнянин перебував поблизу одного із супермаркетів в обласному центрі. Він умисно зателефонував з власного мобільного телефону на спецлінію "102" та повідомив завідомо неправдиву інформацію, що торговий заклад заміновано.

Тоді для перевірки  цієї інформації на місце події негайно прибули відповідні екстрені служби: поліцейські, вибухотехніки, рятувальники, медики. З приміщення евакуювали близько 30 осіб. За результатами огляду жодних вибухонебезпечних предметів не виявили. Правоохоронці також оперативно викрили особу "мінера".

У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, 22-річному зловмиснику повідомили про підозру за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України.

Молодик раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за грабіж. Цього разу, відповідно до санкції статті, за скоєне йому загрожує позбавлення волі від двох до шести років, повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини.

Читайте також: Два дні лежав непритомним: на Сарненщині 55-річного чоловіка побили у власному домі (ФОТО)