У Рівному студенти-медики з Луганщини склали військову присягу. 14 випускників релокованого Луганського медичного університету відтепер носитимуть звання молодших лейтенантів медичної служби. Побував на святі студентів і наш Павло Невесенко.

Випускники луганського медуніверситету складають військову присягу на вірність України. Один з них Дмитро Олійник. Хлопець розповідає, бути медиком хотів зі школи. В майбутньому пов'язує себе з хірургією.

З нетерпінням чекала цього дня і Віолета Серафимова. Зізнається, у Рівному студентів Луганського вишу дуже добре прийняли.

Евакуйований з Луганщини медичний університет переїхав у Рівне наприкінці березня. До 2014 року знаходився у Луганську. Потому заклад переїхав до Рубіжного, де 8 років продовжував працювати. З початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну керівництво університету вирішило перебазуватись у Рівне. Віталій Коваль задоволений, що саме на Рівненщину обрали місцем для виховання медиків. Впевнений це підніме медицину області на якісно новий рівень.

До Рівного вдалося перевести півтори тисячі студентів та майже усіх викладачів розповідає ректор Луганського медуніверситету Сергій Смірнов. Наголошує заклад продовжує повноцінно працювати. За два місяці перебування у Рівному вже встигли облаштуватися та продовжують навчальний процес.

Наразі в Луганському медуніверситеті готуються до вступної кампанії. Також планують розширити матеріально-технічне забезпечення у закладі. Керівники запевняють мають чіткий план розвитку вишу.

Читайте також: Рівненська область може прихистити ще понад 20 тисяч переселенців