Родина з Рівненщини прийняла до себе майже дві сотні переселенців. Жителі Маріуполя, Запоріжжя, Харкова, Краматорська та Лисичанська знайшли тимчасовий прихисток на Рівненщині. Родина Віннічуків з села Шубків, Рівненського району, поселила у себе таку велику кількість внутрішньо переміщених осіб. Як всім разом живеться, бачила наша Ольга Данілюк.

 Тільки но зійшло сонце, а на подвір`ї цього будинку уже кипить робота. Жінки прополюють картоплю, чоловіки споруджують літній майданчик та доводять до ладу прибудинкову територію.

Сумувати не доводиться і дітям. Поки найменші розважаються на батуті, старші проявляють свою творчість у ліпленні, аплікації та створенні виробів із підручних матеріалів.

Інна разом із братами, сестрами та батьками проживає у цьому будинку близько двох тижнів. За цей час уже встигла знайти нових друзів. Родом сім`я дівчинки із Краматорська. Рідне місто, розповідає мама сімейства, покидати не хотіли до останнього.

Але як тільки війна закінчиться і в країні настане мир, родина неодмінно повернеться. Тим паче, що на Донеччині лишилися батьки Олени та Романа. Чекає на їх повернення і будинок, який росіяни попри усі спроби знищити не змогли.

Окрім сім`ї Яковенків прихисток у Благодійному фонді "Наша оселя" знайшли ще майже 2 сотні осіб. З них 67 дітлахів.

Виїжджає за кордон і родина Юрія. Сім`я переїхала на Рівненщину з міста Ірпінь в березні.

Попри те, що будинок родини вцілів, повертатися додому до закінчення війни вони не планують. Будуть чекати миру за кордоном. До слова, утримують цей будинок, а також годують внутрішньо переміщених осіб за кошти волонтерів фонду.

Тому свою вдячність за такий теплий прийом усі хто тут проживає висловлюють працею. Для зручності тут розробили навіть графік чергувань по будинку. Але попри сімейний затишок у цьому домі за своїм власним тут сумує кожен. І чекає того дня - коли повернеться у рідні стіни та у своє рідне українське місто. 

Читайте також: "Людина в біді": у Рівному переселенці зможуть отримати допомогу від чеської благодійної організації