«Замість бронежилетів – бутафорія». У Костополі розгорівся скандал через військову амуніцію. Нібито тамтешня міська рада передала на передову бронежилети, які прострілюються. Конфлікт набрав обертів. Тож переданий захист вирішили перевірити і відправили на експертизу. Ілля Томашевський розповість усі подробиці.

 Прострілені наскрізь бронежилети та надпис "SOS!!! Рятуйте наших хлопців!!!". Днями у соцмережах з'явився пост. Коротка суть, якого, що нібито Костопільська міська рада закупила бутафорську амуніцію. На це звернув увагу Костопільський активіст.

Аби перевірити чутки які розповсюджуються серед військових, Олександр звернувся безпосередньо до місцевої влади.

Через війну у Костопільській міськраді вирішили переспрямувати ці кошти на оборону. Зокрема, закупили бронежилети для військових.

Однак через декілька днів і з'явився вже скандальний пост, який обурив населення. Тож аби підтвердити надійність бронежилету їх вирішили наочно прострілити.

Постріл повторювали декілька разів, два дні, з різної дистанції та калібрів.

У Костопільській міській раді додають, що складається враження, ніби комусь вигідно, аби військові тероборони з Костополя, які захищають північні райони області, були голі.

Нам вдалося почути коментар власника скандального посту. Його позиція не змінилася.

Прострілені броніжилети, фото яких розійшлося соцмережами, нам не показали. Не вдалось з'ясувати й якою кулею був здійснений постріл. Нині ж правоохоронці за цим фактом вже відкрили кримінальне провадження. Експерти проведуть ряд експертиз аби з'ясувати чи відповідає рівню захисту вказані бронижелети.