"Наче бомблять". Так жителі Рівненщини порівнюють гучну їзду мотоциклів та машин. У Гощі місцеві жителі звернулися в селещну раду, аби повпливати на ситуацію. Що з цього вийшло розповість Ілля Томашевський.

Жителі Гощанської громади обурюються щодо мотоциклів та автомобілів, які пересуваються настільки шумно, що ці звуки нагадують людям застосування боєприпасів.

Виконком у Гощі одноголосно підтримав рішення про заборону надто шумного транспорту. Йдеться про авто чи мотоцикли з прямоточною вихлопною системою чи без глушника.

Таке рішення діє по всій Гощанській територіальній громаді з 1 червня до припинення воєнного стану в Україні. Слідкуватимуть за цим поліцейські.

Загалом місцеві, з якими нам вдалося поспілкуватися нейтрально ставляться до цього рішення. Кажуть, що гучні водії є, але це одиниці і переважно молдодь.

Автомоблів та мотоциклів, які справді шумлять не так і багато, але щоб не провокувати нікого на конфлікти, їм доводеться їздити спокійніше. До слова, наразі це єдина громада на Рівненщині, яка заборонила надто гучний транспорт.

Читайте також: Видача припинилась: борошно, яке безкоштовно роздавали рівнянам, закінчилось (ВІДЕО)