Джерело: Рівненська міська рада
На футзальному майданчику рівненської НВК №26 стартував проєкт «Поруч». Це спільний проєкт МОН і ЮНІСЕФ. Спортивну складову проєкту реалізують благодійний фонд «Розвиток футболу України» в партнерстві з Українською асоціацією футболу за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Про це інформує Рівненська міська рада.

"Мета проєкту – забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, що постраждали від війни. Орієнтуємося на дітей від від 6 до 16 років", - розповідає начальник управління у справах сімї, молоді та спорту Рівненської міської ради Віталій Андрощук.

Цікавий сам формат цього проєкту. Так, обирається група орієнтовно з 30-х дітей, їх поділяють на три команди та виводять на обрану локацію, наприклад, футбольне поле.

До речі, дуже важливо, щоб локація була розміщена в безпечному місці поруч із укриттям, щоб в разі необхідності діти мали змогу заховатися. Майданчик розділений на три локації: «спортивну», «здоров’я та безпека», «територія безпеки».

Відповідно, на першій локації діти виконують розвиваючі вправи на координацію з м’ячем. На другій - учасники знайомляться з принципами надання першої домедичної допомоги. А на третій – діти у ігровій формі спілкуються з психологом. Команди займаються на одній із трьох локацій 20-25 хв та потім почергово проходять кожну із локацій.

"У нашій області проєкт «Поруч» проходитиме у Рівненському, Дубенському та Сарненському районах, - розповідає один із координаторів Тарас Кир'янчук. – У кожному з районів заплановано по 40 занять. Вони можуть проходити на одному і тому ж майданчику, але за участю різних дітей".

Триватиме фестиваль до вересня. Крім Рівненщини «Поруч» пройде у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській та Волинській областях.

На першому занятті у Рівному були діти з Маріуполя, Херсона, Донецької області, Нової Каховки та інших регіонів. Усі вона наприкінці заходу отримали подарунки від організаторів та міжнародних партнерів.

Читайте також: Студенти рівненського навчального закладу приготували солодощі для дітей-переселенців (ФОТО)