"За" проголосували 234 депутати.

Раніше уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову неодноразово критикували за надмірну деталізацію описів статевих злочинів російських військових щодо жінок та дітей в Україні.

Зауважували, що частину з них не можна було підтвердити доказами, що лише шкодило Україні та відволікало увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України.

Народний депутат Павло Фролов розкритикував роботу Людмили Денисової щодо організації гуманітарних коридорів та обміну полонених.

"З початку війни та великих страждань українців пані Денисова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Всі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук.

Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на багаточисельних деталях «сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб» та «зґвалтуваннях дітей» на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України." - написав він у своєму телегрм-каналі.

Читайте також: Будьте обачні: шахраї розсилають українцям повідомлення про грошові виплати