До проєкту поліцейський офіцер громади Городоцька ТГ у Рівненському районі долучилася у 2021 році поза конкурсом. Про пройдений шлях очільник не жалкує.

 Сергій Поліщук — сільський голова Городоцької сільської ради аж ніяк не жалкує про участь у проєкті. Згадує, як торік одностайно із депутатським корпусом вирішили долучитися: підписали меморандум, виділили кошти для придбання спецавтомобіля, провели конкурс. До того ж, на місце у цю громаду було найбільше бажаючих — 10 кандидатів.

«Проте ми раді, що конкурс виграли ті, хто нині тут служить», — зауважує голова громади.

За його словами, хлопці наводять порядок у всіх сферах життєдіяльності громади. В рази поменшало крадіжок, побутових конфліктів, порушень ПДР: хлопці працюють у режимі 24/7. Крім того, поменшало скарг від проблемних сімей. Робота з людьми сама по собі нелегка, а з проблемними людьми — й поготів. Взагалі, підкреслює Сергій Поліщук, криміногенна ситуація у громаді покращилася.

У графіку поліцейських офіцерів громади щодня зустріч у кабінеті голови сільради:

«Ми обговорюємо пріоритетні плани на день і далі — кожен до своєї роботи».

Що стосується безпекових ініціатив, то очільник громади розповідає, що нещодавно придбали прилад для виміру вмісту алкоголю у крові «Драгер».Поки лише у Городку встановили камери відеоспостереження, а в майбутньому — облаштувати їх по максимуму. Утім, перекреслила всі плани з розбудови селища війна, хоч хлопцям і в такій складній ситуації є за що подякувати.

«В умовах воєнного часу вони не лише виконують свої функціональні обов?’язки, — каже Сергій Поліщук. — Вони разом із працівниками служби у справах дітей відвідують сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітні родини, де діти не отримують належного догляду. Із перших днів війни допомагали створювати місцеве добровольче формування територіальної громади, облаштовувати блокпости, налагодити та організувати чергування».

У планах Сергій Поліщук обережний:

«Переможемо, а тоді будемо клопотати про посаду ще одного поліцейського офіцера громади».

Довідково: проєкт "Поліцейський офіцер громади" – це крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Оскільки поліцейський офіцер стає повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітує він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/ya-tut.html

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також: У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув пасажир легковика (ФОТО)