Джерело: Рівненська облдержадміністрація
За останні 10 років кількість померлих від СНІДу на Рівненщині знижувалась. Це пов’язано із успішним залученням таких пацієнтів до лікування. Цьогоріч доступ до діагностики та лікування ВІЛ/СНІДу і туберкульозу має бути на належному рівні.

Про це йшлося під час координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу, пише Рівненська ОВА.

«Наразі головне завдання – це посилення роботи над виявленням ВІЛ/СНІДу та туберкульозу серед населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб. Важливо скоординуватись для спільного проведення такої роботи в кожному населеному пункті області, в кожній тергромаді», – наголосив керівник координаційної ради, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

В Україні сьогодні доступне ефективне та безкоштовне лікування для всіх ВІЛ-інфікованих. Медичну допомогу отримують усі ВІЛ-позитивні, включаючи тих, які прибули з інших областей.

Швидкий тест можна зробити навіть у сімейного лікаря. Це безкоштовно, безболісно і потребує лише краплі крові та 15 хв вашого часу.

На Рівненщині станом на початок травня під меднаглядом перебуває 2 069 осіб, з них у 606 випадках встановлено діагноз СНІД.

Читайте також: У Рівненській обласній лікарні розповіли про хворобу, яку всі плутають (ВІДЕО)