Рівнянина затримали на наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

За версією слідства, чоловік пропонував начальнику сектору дізнання одного із відділень поліції області хабар – 2 тисячі доларів США за закриття кримінального провадження за фактом використання підробленого посвідчення водія та повернення вилученого транспортного засобу. Про це інформує пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

 

Правоохоронці зупинили автомобіль чоловіка кілька тижнів тому. В ході перевірки виявили ознаки підробки посвідчення водія. Автомобіль вилучили, а відносно порушника відкрили кримінальне провадження. Аби «вирішити» питання він і пропонував поліцейському хабар.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру, до суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників Рівненського управління ДВБ НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Рівненщині судитимуть водія, який скоїв смертельну ДТП у стані сп'яніння (ФОТО)