18-річного уродженця Луганщини затримали. За фактом зберігання наркотичної речовини з метою збуту йому повідомили про підозру. Суд задовольнив клопотання слідчого і взяв його під варту. У рамках кримінального провадження, на підставі ухвали суду слідчі слідчого управління ГУНП з працівниками управління стратегічних розслідувань в Рівненській області спільно провели санкціонований обшук в орендованій 18-річним парубком квартирі в обласному центрі. Уродженець міста Лисичанськ із початком повномасштабного вторгнення росії переїхав у Рівне.

За результатами проведених слідчих дій поліцейські виявили 164 поліетиленових пакети, у яких була розфасована особливо небезпечна психотропна речовина «Альфа-PVP» загальною вагою понад 650 грамів, а також 11 пакетів канабісу.

Крім того, правоохоронці вилучили інші речові докази, які мають суттєве значення у справі: електронні ваги, пристрій для подрібнення речовин, липка стрічка, близько трьох тисяч зіп-пакетів та мобільний телефон.

18-річного наркоторговця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Усе вилучене слідчі скерували для проведення експертизи, за результатами якої повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України.

Крім того, 22 травня у Рівненському міському суді підозрюваному обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави в розмірі 74 тисячі гривень.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин на чорному ринку становить понад 400 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває. За скоєне підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

За інформацією Поліції Рівненської області. 

Читайте також: У Бабині поблизу заводу, який загорівся, сталася ще й ДТП