У селі Дорогобуж, Бабинської громади у Свято-Успенському храмі відбулось перше богослужіння українською мовою. Раніше громада прийняла рішення приєднатись до Православної церкви України, кажуть, ця подія для них історична. Поспілкувались з вірянами і наші журналісти.

У пані Алли - син ще з 14 року воює на Сході нашої держави. Жінка є прихожанкою Свято-Успенської церкви у селі Дорогобуж. Вчора, 22 травня - тут відбулось перше богослужіння українською.

Настоятель храму протоієрей Юрій Пивоварчук розповідає: перед першим богослужінням вже у лоні Православної Церкви України відчував хвилювання. Проте тепер, після рішення прихожан вийти із складу московського патріархату каже, у релігійній громаді панує єдність.

До слова, Свято-Успенська церква, відбудована ще у 16 столітті, вважається найдавнішою збереженою спорудою Рівненщини та є пам'яткою національного значення.

Віряни розповідають, приєднання храму та релігійної громади до Православної церкви України відбулось без будь яких конфліктів. На перше богослужіння рідною мовою, до церкви приїхали і прихожани із сусідніх сіл. Кажуть - для них ця подія історична.

Читайте також: Ще одна релігійна громада на Рівненщині вирішила перейти до ПЦУ