У Рівному вперше за три місяці відкрили дитячі садки. Однак, запрацювали лише ті, в яких є захисні укриття. У місті таких 9 і один у Квасилові. Приймають вони лише тих дітей, чиї батьки працюють в критичних інфраструктурах. Перебуватимуть в закладах дошкільної освіти діти з 8 до 15 години, з обідом, але без сну. Як відбувався прийом малюків та з яким настроєм вони туди йшли, бачили наші журналісти.

Продовжуємо слідкувати за ситуацією із садочками у місті і повідомляти останні новини Рівного.

Анатолій з двома синами вперше за три місяці знову заходить у рідні стіни дитячого садка. Востаннє вони тут були ще 23 лютого, перед початком повномасштабної війни. Тому до приходу дітей працівники закладу підготувалися креативно. На вході малюків зустрічає Вишенька.

Свого задоволення не приховують і діти. Ще перед порогом зізнаються за ким сумували найбільше.

А от шестирічна Олександра, розповідає мама, довго не могла повірити, що цей день таки настав і вона знову зустрінеться із своїми друзями.

Чоловік Юлії військовий і зараз захищає нашу країну на передовій. На своєму фронті працює і Юлія. То ж за дитиною, поки садки були закриті, змушена була дивитись бабуся.

Однак відкрилися не усі садки. А лише ті, де є захисні укриття. Перебуватимуть там діти з 8 до 15 години, і без обіднього сну. Батьки ж у свою чергу приносять довідки про те, що працюють в критичних інфраструктурах. Адже відвідувати заклади дошкільної освіти під час воєнного стану можуть не всі діти.

Попри те, що вихователі не полишали зв`язку із своїми вихованцями усі ці три місяці.

Адже війна ще не скінчилася і повітряні тривоги час від часу в місті все ще лунають. Тому й працюватимуть з дітьми не лише їхні вихователі та помічники, а й працівники з тих груп, які поки не відкрились.

До слова, в кожну із трьох чергових груп садка зарахували не більше 15 дітей. Наразі крім закладу дошкільної освіти №17, в місті відкрили ще 8 дитячих садків і один у Квасилові. 

Читайте також: Сьогодні на Рівненщині запрацювали 19 дитячих садочків