Фото ілюстративне
До Рівненської обласної служби зайнятості для отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні звернулось 104 роботодавці.

Серед них 69 юридичних осіб (за працевлаштування 108 осіб з числа ВПО) та 35 фізичних осіб–підприємців (за працевлаштування 41 особи з числа ВПО). У тому числі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія подано 36 заяв, повідомили у Рівненському обласному центрі зайнятості.

Обласним центром зайнятості прийнято 89 позитивних рішень за працевлаштованих 139 внутрішньо переміщених осіб. Станом на 20 травня 2022 року роботодавці регіону отримали компенсацію на суму 58,5 тис. грн. Очікується на надходження 873,3 тис.грн замовлених коштів. Про це повідомив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. №331, державна фінансова допомога надається у розмірі 6500 гривень упродовж двох місяців з дати працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Які нововведення вступили в дію у сервісних центрах МВС Рівненщини