21 000 порцій індивідуальних борщових та супових наборів виготовили волонтери млинівської «Спільноти «БОРЩ». Їхніми теплими стравами вже не перший місяць смакують наші захисники в «гарячих» точках.

Про це повідомили у Дубенській РВА.

Першим виготовляти почали саме сухий борщ. Ідею запозичили в господинь із Коломиї, рецепт вдосконалили, додають спеції власного приготування. В одному борщовому пакеті посушені буряк, картопля, цибуля, морква, перець, капуста, часник, корінь селери, зелень та м’ясо. Всі інгредієнти сушать, подрібнюють, по тому – фасують. Такий борщик і поживний, і дуже смачний. В сухому вигляді його можна зберігатися від 3-12 місяців.

Нещодавно дівчата розширили свій асортимент: в «меню» додали сухі супи.

«Головне, що хлопці зможуть швиденько приготувати та поїсти гаряченьке», − зазначає на своїй Фейсбук-сторінці Ірина Кошкіна, координатор «Спільноти «Борщ».

До пакунків на передову «Спільнота «Борщ» додає й приготовані власноруч коржики, пиріжки, інші продукти харчування, засоби гігієни, білизну. На прохання військових розпочали пошиття бандан. Для цього викупили понад 150 метрів «піксельної» тканини та розкроїли понад 1200 штук, частину – вже відшили та відправили на передову.

Читайте також: В одному з дитсадків Острога виготовляють м'ясні консерви для ЗСУ