Чимало нового нині у Рівненському зоопарку. Працює тут і чоловік з Харківщини. А саме співробітник «Фе?льдман-Екопа?рк» - це регіональний ландшафтний парк у Дергачівському районі Харківської області. Він постраждав внаслідок війни. Тож нову роботу чоловік знайшов вже у Рівному. Більше про звіринець та його працівників розповість Дмитро Тригубець.

У корів шотландської породи Хайленд у Рівненському зоопарку на світ з'явилось потомство. Двоє малюків: самцю вже навіть підібрали ім'я, відповідно до його британського походження.

Цієї весни подарували потомство південноамериканські єноти, патагонські мари та котячі лемури. Окрім цього, тут віднайшли домівку і чимало тварин з регіонів, які постраждали внаслідок бойових дій. Саме зараз у зоопарку для них облаштовують нові вольєри. Йдеться про шість комплексів. Спочатку це робили за свій кошт, пізніше почали допомагати благодійники.

Андрій - вимушений переселенець. Працював в екопарку "Фельдмана" у Харкові. Каже, останній постраждав внаслідок обстрілів. Тож зараз чоловік віднайшов нове місце роботи вже у нашому місті. Розповів про своїх колег, які рятували тварин з-під ворожих обстрілів.

Прихисток тут знаходять тварини не тільки із зоопарків. Через війну від багатьох відмовляються і власники приватних колекцій. Так до Рівного переїхало два десятки фазанів. Відвідувачів у зоопарку з кожним днем все більше, приходять і вимушені переселенці. Дехто з них тут вже не вперше.

Завідувач наукового відділу Рівненського зоопарку Мирослава Патій розповідає - для вимушених переселенців організовують безоплатні екскурсії.

А серед тих тварин, що віднайшли свою нову домівку у Рівненському зоопарку: Едипів та Імператорський тамарини. Вони тут вже на постійній основі. Працівники переконані, таке поповнення не залишить байдужим нікого з рівнян чи гостей нашого міста.

Читайте також: Для переселенців на Рівненщині закупили понад 106 тисяч банок тушкованок