На Рівненщині брати-переселенці з Ірпеня здобувають професію коваля. Обидва жодного разу не тримали в руках молот. Однак, приїхавши в Гощу до батьків, вирішили здобути новий фах. Навчаються чоловіки в місцевого майстра. І вже готуються до самостійної професійної роботи. В планах - облаштувати власну кузню. Більше дивіться далі у сюжеті.

Це Василь Мисюра. Чоловік разом із своїм братом Віктором на початку війни переїхав на Рівненщину. Оселилися у своїх батьків у селищі Гоща, де здобувають новий для себе фах - коваля. Кажуть, у такий спосіб допомагатимуть армії. Адже ковані вироби нині необхідні нашим захисникам.

Навчає братів майстер Сергій Торуля, який викладає ковальську справу уже чотирнадцять років. З початком війни більшість його учнів пішли на фронт. Тож кузня тепер працює на потреби ЗСУ, а майстер навчає ковальству переселенців.

Але спершу їм необхідно ще понад 4 місяці навчатися у центрі зайнятості.

Наразі Василь з Віктором готуються до самостійної професійної роботи. Для цього уже придбали ковальське горно, власноруч зробили молоти і кліщі. Планують облаштувати власну кузню. Спершу тут – на Рівненщині – а далі у себе - на Київщині, щоб повертати до життя рідні міста.

Тому аби усе відбудувати вдома, брати удосконалюють свою майстерність у селищі батьків. 

Читайте також: На Рівненщині сім релігійних громад приєдналися до Православної церкви України (ВІДЕО)