Загалом за вихідні на Рівненщині поліцейські зареєстрували п'ять кримінальних проваджень за пропозицію та надання хабара.

У суботу на вулиці Незалежності у селі Каноничі Вараського району інспектори СРПП відділення №1 (смт Володимирець) Вараського РВП, зупинили скутер «Honda Dio» під керуванням місцевого жителя. Під час спілкування з водієм поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, пройти огляд на місці чи у мед закладі 33-річний місцевий житель відмовився. Під час оформлення адміністративних матеріалів керманич запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 100 доларів США. Незважаючи на попередження, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність — чоловік поклав гроші у службове авто.

Аналогічні кримінальні правопорушення задокументували поліцейські Дубенського районного відділу поліції, Вараського РВП, відділення №7 (м. Корець), відділення №5 (смт Гоща) Рівненського РУП.

За усіма фактами пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі територіальних підрозділів внесли відомості до ЄРДР за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до санкції статті, пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі караєтьсяобмеженням або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Загалом за керування транспортними засобами у стані сп’яніння упродовж вихідних поліцейські територіальних підрозділів склали на водіїв 25 адміністративних протоколів.

Про це інформує Поліція Рівненщини

Читайте також: На Рівненщині загинув 11-річний хлопчик: що сталося з дитиною? (ВІДЕО)