На сайті Рівненської обласної ради зареєстрували проєкт звернення до Верховної Ради України. Натомість, в УПЦ МП таке рішення не підтримують. Переконують, такі дії збоку влади тягнуть за собою навіть кримінальну відповідальність. Більше про це дивіться у наступному сюжеті.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, у Верховній Раді зареєстрували два законопроекти, які фактично унеможливлюють діяльність Московського патріархату. Поки, жоден з них не розглядається. Втім, щоб висловити позицію мешканців Рівненщини, голова обласної ради Сергій Кондрачук звернувся до депутатів Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність УПЦ МП, як на території нашої області, так і в Україні вцілому.

Керівник Рівненської єпархії УПЦ МП вищезгадане звернення не підтримує. Переконує, таке рішення тягне за собою навіть кримінальну відповідальність. Вважає недопустимим розпалювати міжконфесійні протистояння у час війни.

Ми поцікавилися у рівнян, яка їхня думка, щодо подібного звернення.

Священнослужителі ПЦУ переконують, нині українцям потрібно відмежовуватись від усього, що пов'язане з росією і об'єднуватися в єдину помісну православну церкву.

Відомо, що більша половина українців виступає за заборону діяльності УПЦ МП. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг". Зазначається, що за заборону діяльності “УПЦ МП” на території України висловилися 51% опитаних. Так чи інакше, війна триває вже не один місяць. Тож змусила багатьох українців переглянути ставлення до нашого північно-східного сусіда: його історії, культури, мови, церкви.

Читайте також: У Рафалівській громаді перша релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ