Щодо ситуації із паливом на АЗС Рівненщини говорили сьогодні, 11 травня, під час брифінгу Рівненської ОВА.

"Уряд України та Рівненська ОВА роблять все можливе, аби вирішити проблему дефіциту пального. На сьогодні ми забезпечили пальним підприємства критичної інфраструктури, які відповідають за життєдіяльність області (медична, енергетична, комунальна сфери та інші), а також військових, національну поліцію тощо. Для завершення посівної пального теж вистачає. Ми на постійному зв’язку з усіма мережами АЗС Рівненщини. Зустрічаємося, випрацьовуємо логістичні сценарії для зменшення черг на заправках в межах нашої області", - зазначив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Зокрема, ОВА вводить щоденне інформування щодо наявності пального на заправках області для зручності жителів. Такі оперативні дані за інформацією АЗС будуть подавати на інформаційних ресурсах ОВА двічі на день: о 9 ранку та 18 вечора.

Крім того, в області виділять окремі АЗС під громадський транспорт. Мова йде про визначені заправки, які будуть доведені до власників маршрутних таксі через управління інфраструктури ОВА. На цих АЗС будуть заправляти транспортні засоби обласних маршрутів та міста Рівне.

Разом з тим продовжують контролювати дотримання законодавства на АЗС області. У робочу групу входять представники Держпродспоживслужби, нацполіції та СБУ.

"Друзі, дефіцит пального - це ще один виклик віськового часу, який ми подолаємо разом. Крок за кроком наближаємо перемогу на всіх фронтах"

Читайте також: Рівненщина отримала фуру гуманітарки від Люблінського воєводства (ВІДЕО)