Фото з відкритих джерел
Народний депутат з групи «Партія «За майбутнє» Петро Юрчишин в День матері побажав всім українкам дочекатися своїх синів та чоловіків з війни та розповів, як виникла ідея встановити пам’ятник матері, яка чекає на синів і чоловіка з війни біля відчиненого вікна. Скульптура розташована в місті Хмільник у Вінницькій області.

«Кожного з нас народила та виховала мама. І доля в кожної мами непроста. Моя мама залишилася в 30 років з трьома хлопчиками через трагічну загибель батька на роботі. Я, найстарший син, тоді ходив у шостий клас, а найменшому було лише п'ять років. Ми з братами важко працювали, допомагаючи мамі, пройшли через усі труднощі. Вона змалечку привила нам любов до людей та до землі. А вже у дорослому житті одного разу я завітав до знайомого скульптора і побачив у нього на полиці скульптурку матері, яка мене дуже вразила. І я запропонував йому зробити меморіальний знак на честь усіх матерів. Таким чином з’явилася така скульптура – мама у вікно виглядає сина. Бажаю сьогодні всім матерям, щоб вони дочекалися своїх синів та чоловіків, і щоб були щасливі!», - зазначив Петро Юрчишин.

За його словами, ідея скульптурної композиції належить місцевому скульптору Віктору Стукану, який працював над нею близько півроку. Крім того, на пам’ятнику вибиті рядки місцевого поета Миколи Лукова – «Приїжджайте частіше додому, бо не вічні ні батько, ні мати. Завтра можете їх не застати. Приїжджайте частіше додому…».

Читайте також: Скоро весь світ святкуватиме День перемоги над нацистською росією, - Ігор Палиця