Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль прокоментував ситуацію із паливом на АЗС під час брифінгу, який відбувся сьогодні, 5 травня.

Росія знищила частину паливної інфраструктури України. Україна перебудовує ланцюжки постачання нафтопродуктів. Для цього потрібен час.

"Росія заблокувала наші порти, тому не виходить швидко постачати великі обсяги пального. Залишився один напрямок постачання – із Європейського Союзу. Кабмін шукає баланс між інтересами трейдерів, рівнем ціни на пальне і інтересами споживачів", - зауважив очільник області.

При цьому наразі влада у повному обсязі забезпечує пальним ЗСУ, рятувальників, поліцію та усіх задіяних у захисті держави.

"Проблему буде вирішено упродовж 1-2 тижнів, коли запрацює стабільне постачання пального за новою логістичною схемою. Наразі власникам приватного автотранспорту варто утриматися від неважливих поїздок і за можливості користуватися громадським транспортом. Не потрібно панікувати та створювати ажіотаж на АЗС", - додав Віталій Коваль.

Читайте також: На Рівненщині для завершення посівної пального вистачає - Віталій Коваль