Який же Новий рік без див? Вправність рук і жодного шахрайства. Ілюзіоніст, фокусник, чародій і навіть маг. Так називає себе Олександр Ткач. Щоправда, застерігає: нічого спільного з магією не має. Чи легко бути фокусником і робити дива — з’ясовувала Ірина Ничипорук.

Справжнього фокусника та чародія з Острозького району Олександра Ткача знають не лише на батьківщині. Його талант користується популярністю й за кордоном. Подивитися вистави чародія приходять дорослі й діти.

Ілюзіоніст з Рівне нщини вже має три підготовлені програми на півтори години кожна. Одна — для дорослих і дві — для дітей. Каже, що подібні програми мають мало його колег. Максимум — тридцять хвилин виступу. Але дітям цього мало.

Проте на зникненні монет чи картярських фокусах чародій не зупиняється. Арсенал його вмінь чималий. Він і загіпнотизувати може, й мечем проштрикнути, й людину розпиляти.

І хоч учнів та послідовників у Олександра Ткача поки немає, фокусник переконаний: ілюзії навчитися може кожен. Головне — в неї вірити.