У Рівному з'явилась ще одна міська рада - сюди переїхали працівники Кремінної, що на Луганщині. Територія їхньої громади тимчасово окупована, приміщення зруйновані. Тому 15 працівників міської ради були змушені покинути рідне місто. Приїхали у Рівне. Де живуть та як працюють, розповість Яна Євтушок.

 Це місто Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області. Має славу «Легень Донбасу», через рекреаційні можливості. Спокійне та затишне місто - тепер не впізнати. Кремінна повністю окупована російськими військами і майже зруйнована. Працівники міської ради були вимушені звідти евакуюватись.

Люди були в паніці. Не знали, як жити далі. Бракувало харчів, ліків, та усього необхідного для існування.

Коли російські війська оточили місто, начальник військової адміністрації Олександр Дунець вирішив евакуювати міську раду у Рівне. Нині 15 працівників продовжують роботу на Фабричній, у приміщенні гуртожитку.

Тут для роботи управлінці мають усе необхідне. Привезли із собою комп'ютери, документи та все, що потрібне для діловодства міської ради. Щоправда, зв'язку із співробітниками та місцевими людьми із Кремінної, які там залишились поки не мають.

Будівля міської ради в Кремінній вщент зруйнована. Бомбардувань зазнали також школи, університети та садки. Перш за все, управлінці мізкують над закінченням навчального року, яке нині відбувається дистанційно. Нагальна проблема також - фінансування працівників.

Міський голова Рівного каже, до нього приїхали не конкуренти, а колеги. Зателефонували, коли була потрібна допомога.

Працівники з Кремінної нині звикають до нових умов роботи, а також життя. Мешкають у різних куточках Рівного. Комусь із житлом допомогли волонтери, хтось його винаймає. За гостинність рівнянам вдячні. Певні, обов'язково повернуться додому. У рідну, українську Кремінну.

Читайте такожРівняни можуть виграти 75 тисяч гривень на розвиток власного бізнесу