На Рівненщині вже працює 21 релоковане підприємство, повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Бізнесу допомагають переїхати із постраждалих регіонів України, зокрема проводять через усі потрібні процедури, допомагають з пошуком виробничих площ/потужностей, розміщенням вакансій, і власне запуском на території Рівненської області.

"Створений обласною військовою адміністрацією Центр релокації бізнесу вже опрацював 961 «холодний» дзвінок. З них 206 – це «теплі» заявки від підприємств, які розглядають для себе можливість релокації в нашу область. В чому, власне, ми й активно допомагаємо. Щодня і кожному індивідуально", - резюмував Віталій Коваль.

Найбільше звертаються підприємства таких галузей: 32% - харчової, 31% - легкої, 18% - деревообробної та меблевої промисловостей, зазначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, для ефективного переміщення бізнесу з постраждалих від війни регіонів до нашої громади та забезпечення робочими місцями внутрішньо переміщених осіб розроблено платформу - https://relocation.rv.ua.

Читайте також: Рівненщина прихистила 630 підопічних інтернатів зі сходу та центру України